daphnechannahorn spectacles

De activiteit van de maand september vindt plaats op zaterdag 30 september in The Student Hotel en staat in het teken van Fotografie, virtual reality en augmented reality. Fotograaf Daphne Channa Horn zal een uitgebreide lezing geven over haar steeds veranderende beroepspraktijk.

Door de opkomst van nieuwe technologie en het internet is de relatie tussen nieuwsmedia en hun correspondenten flink veranderd. Van oorlogen en revoluties tot vluchtelingenkampen en extreem rechts-demonstraties. Horn heeft ze allemaal voor haar analoge en digitale lens. Ze zet regelmatig nieuwe draagbare augmented reality technologieën in, zoals Google Glass en mediated reality om hotspots te documenteren en direct live verslag te doen. Soms zelfs letterlijk met haar neus op de frontlinie. Zij is onder andere fotograaf voor het Fotoagentschap de Beeldunie in Amsterdam en Visual China Group in Beijing.

Virtual en augmented reality zullen tijdens deze lezing door het publiek zelf ervaren kunnen worden. Horn zal hiervoor een aantal speciale brillen meenemen. 

Horn is een gepassioneerd fotograaf, steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Aanvankelijk tandarts van een damesgevangenis, kroop het bloed waar het niet gaan kon. Boortjes, beugels en amalgaam maakten plaats voor groothoekenlenzen en lichtmeetapparatuur. Naast haar werk als correspondent, onderneemt Horn artistieke projecten als “Der Himmel über....” waarbij ze hemelse afbeeldingen maakt in alle uithoeken van onze wereld. Ook heeft ze een collectie unieke polaroid foto’s opgebouwd: kleine kunstwerkjes met een grote impact op het fotofiele publiek. 

Na afloop gaan we kangoeroebiefstuk eten! Ja inderdaad: echte kangoeroe. Het gezellige restaurant Drovers Dog ligt op loopafstand van de lezinglocatie (het menu heeft alternatieven). Vanwege dit bijzondere diner sluit de aanmelding voor mensen die willen mee eten op donderdag 28 september 12h00. Aanmeldingen voor alleen de lezing sluit op vrijdag 29 september 12h00.  

Tot ziens allemaal op 30 september in The Student Hotel aan de Wibautstraat!

Marene Elgershuizen

 

Programma

14h00 ontvangst

14h30 start presentatie

15h30 pauze

15h45 vervolg presentatie

16h30 vragen stellen en afronding

17h00 borrel

18h00 diner

21h00 einde

 

Locatie

The Student Hotel

Wibautstraat 129

1091 GL Amsterdam

(Oostkant van de Amstel)

Metrohalte Wibautstraat, lijnen 51, 53, 54, ook direct vanaf A’dam CS.

Bushalte Wibautstraat, lijn 755. Tramlijn (dichtstbijzijnde), Wibautstraat/Ruyschstraat, lijn 3.

 

Dinerlocatie ongeveer 150 meter lopen vanaf het Student Hotel. 

Drovers Dog 

Wibautstraat 206

1091 GS Amsterdam

 

Kosten

Het middagprogramma, incl. koffie en thee: € 15,-

De aansluitende borrel is voor eigen rekening.

De kosten voor het diner bedragen € 25,-, zodat deelname aan het middagprogramma en diner € 40,- bedraagt. Dit is inclusief 1 welkomstdrankje op het diner.

 

Aanmelden? Zo werkt het:

1. Ga naar www.genius.nl 

2. Log in met je persoonlijke Genius-account

3. Klik in het linker-menu op "Evenementen" 

4. De beschikbare activiteiten zie je in de kolom "Event"

5. Klik op de naam van de activiteit waarvoor je je wil inschrijven en volg de stappen.

Leden en kandidaat-leden kunnen zich alleen opgeven via de website. Wil je iemand meenemen? Dan meld je deze persoon ook aan via de website. Vul dan ook even de naam in van je introducé(e) in de invoervelden onder 'mijn gegevens'. Let erop dat je een bevestigingsmail krijgt! Aanmelding voor mensen die willen mee eten op donderdag 28 september 12h00. Aanmeldingen voor alleen de lezing sluit op vrijdag 29 september 12h00.  

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.