Screen Shot 2015 09 12 at 7.22.19 pm e1442049911970 copy copy

In Nederland kennen wij een spreekwoord dat iemands kleding iemands aanzien bepaalt. Kunnen wij deze oude wijsheid in het heden doorgronden en inzetten voor wie wij professioneel (willen) zijn? 

Nederland staat in tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië niet echt bekend om zijn verfijndheid in kledingkeuze en het bewustzijn wat kleding kan bijdragen aan de eigen (professionele) expressie. Maar toch is een stylist in de arm nemen tegenwoordig helemaal hot om aan de slag te gaan met je persoonlijke image. Online winkels bieden persoonlijk samengestelde boxen aan en zelfstandige ondernemers onderzoeken wat image voor hun brand en hun bedrijf kan betekenen. 

Leden van de LGBT+ community lijken voor dit onderwerp juist meer gevoel te hebben en er wordt vaker geëxperimenteerd bij het ontwikkelen van een eigen identiteit. Het is immers ook gewoon leuk. De organisatie van deze activiteit zag echter dat veel styling vanuit een vrij gender- en heteronormatief kader wordt gebracht. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een styliste die onze leden een individueler, persoonlijker en vooral genderneutraal kader kan bieden. 

Met de maandactiviteit van februari op zaterdag 25 februari 2017 willen we inspelen op de vraag van onze leden om handvatten te bieden en recht te doen aan je eigen wensen zonder te terecht te komen in allerlei normatieve hokjes. Maar ook voor leden met interesse in dit thema maar zonder de behoefte zich normatief-neutraal te kleden is deze activiteit een exclusieve kans. Het enige hokje dat ons hier dient, is het pashokje. 

Met deze zaterdagactiviteit willen wij de niet-normatieve kwaliteit van lgbt-ers een extra impuls geven. Middels een workshop willen we bijdragen aan een nog groter bewustzijn van de mogelijkheden van kleden. Niet alleen om het individu te ondersteunen, maar ook om je professioneel te onderscheiden en krachtiger te maken. 

De workshop zoomt in op huidige trends en het conformeren daaraan. Wij geven je inzichten in hoe je je identiteit kunt vertalen naar kleding en wat de rol is van lichaamstaal. De workshop zal worden gegeven door styliste Selina Martin van Alter. Zij is werkzaam als image consultant waar zij cliënten 1 op 1 begeleidt en coacht bij het ontdekken van persoonlijke stijl. Zij geeft de workshop in samenwerking met catwalk coach Paultje.

 

Programma

14.00 Ontvangst

14.30 Style workshop

15.30 Pauze

15.45 Vervolg style workshop en Catwalktraining

16.30 Borrel

18.00 Diner bij Deegrollers

Locatie

De activiteit zal plaatsvinden in Dansstudio Meneer de Wit (Baarsjesweg 202, 1057 HS Amsterdam). Klik hier voor meer informatie.

 

Kosten

Deelname aan de activiteit inclusief onbeperkt koffie en thee en lunchbuffet kost 15 euro per persoon. Daarna zullen wij bij Deegrollers voor 25 euro p.p. gezellig gezamenlijk dineren van de rijke Italiaanse keuken.

 

 Aanmelden? Zo werkt het:

1. Ga naar www.genius.nl 

2. Log in met je persoonlijke Genius-account

3. Klik in het linker-menu op "Evenementen" 

4. De beschikbare activiteiten zie je in de kolom "Event"

5. Klik op de naam van de activiteit waarvoor je je wil inschrijven en volg de stappen. Je kan betalen met iDEAL op het einde van het registratieproces.

 

Leden en kandidaat-leden kunnen zich alleen opgeven via de website. Wil je iemand meenemen? Dan meld je deze persoon ook aan via de website. Vul dan ook even de naam in van je introducé in de invoervelden onder 'mijn gegevens'. Let erop dat je een bevestigingsmail krijgt!

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.