Scorsese Exhibition

Martin Scorsese is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Hij is tevens actief als filmproducent, documentairemaker en scenarioschrijver en treedt soms op als acteur. Op zaterdag 24 juni 2017 organiseert de IG Film & Meer een activiteit omtrent Martin Scorsese.

Film nu

We bezoeken in EYE een overzichtstentoonstelling van het werk en leven van Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street. EYE zoomt in op Scorseses passies en thema’s, zoals schuld, boete en geweld, maar ook op zijn band met zijn ‘soulmates’ Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

 

Film toen

Martin Scorsese ziet zichzelf als een ‘auteur’ met wortels in zowel de Amerikaanse als de Europese filmgeschiedenis. Aan de hand van Scorseses observaties over beide cinema’s vervolgt docent filmgeschiedenis (UvA) en Geniuslid Willem Pool zijn snelcursus filmgeschiedenis, die hij vorig jaar voor Genius begon. Opnieuw met veel beeldfragmenten en opnieuw als opstap naar het bezoek aan de tentoonstelling. 

 

Programma

14.00 ontvangst met koffie of thee in Eye Filmmuseum

14.45 klim naar Room at the Top 

15.00 snelcursus filmgeschiedenis door Willem Pool, Geniuslid en docent filmgeschiedenis (UvA). Met een korte pauze na 45 minuten.

16.30 pauze met koffie of thee

17.00 bezoek aan tentoonstelling Martin Scorsese: The Exhibition

18.00 borrel in de Tolhuistuin (in IJzaal van restaurant)

einde middagprogramma

19.00 diner in de Tolhuistuin

 

Locatie en bereikbaarheid

vanaf ontvangst tot en met tentoonstelling:

Eye Filmmuseum

IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam (loopafstand van pont Amsterdam CS naar Buiksloterplein)

 

borrel en diner:

Tolhuistuin (THT; de oude kantine van Shell)

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

 

Kosten

Middagprogramma inclusief borrel (inclusief 3 munten voor koffie of thee in Eye of drankje in Tolhuistuin; borrelhappen): €11,50

Kaartje voor tentoonstelling ter plaatse zelf kopen (€3 voor houders Museum Jaarkaart; €13 zonder Museum Jaarkaart) – alleen met PIN betalen

 

Diner (inclusief 1 glas wijn en koffie of thee): (slechts 45 plaatsen; alleen beschikbaar voor deelnemers aan middagprogramma): 29 euro

NB 1: Het is een ‘shared dinner’ met vlees, vis en vegetarische gerechten; eventuele dieetwensen uiterlijk 18 juni opgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NB 2: In Tolhuistuin kan men uitsluitend met PIN betalen

 

 

Aanmelden? Zo werkt het:

1. Ga naar www.genius.nl 

2. Log in met je persoonlijke Genius-account

3. Klik in het linker-menu op "Evenementen" 

4. De beschikbare activiteiten zie je in de kolom "Event"

5. Klik op de naam van de activiteit waarvoor je je wil inschrijven en volg de stappen.

 

Leden en kandidaat-leden kunnen zich alleen opgeven via de website. Wil je iemand meenemen? Dan meld je deze persoon ook aan via de website. Vul dan ook even de naam in van je introducé in de invoervelden onder 'mijn gegevens'. Let erop dat je een bevestigingsmail krijgt!

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.