rotterdamRotterdam kennen we als een dynamische stad die continu in beweging is. Dat geldt zeker voor de Rotterdamse havens. De roerige geschiedenis van deze havens begint in de tweede helft van de 19de eeuw: de stad maakt de sprong over de rivier naar zuid om daar geschiedenis te schrijven: de start van de Haven van Rotterdam.

In de loop der tijd worden deze havens uitgebreid richting het westen, om uiteindelijk uit te komen op de huidige Maasvlakte. Deze eerste stadshavens zijn nu inmiddels vrij van havenactiviteiten en gaven in de jaren 90 de aanleiding om opnieuw de sprong naar zuid te maken Dit keer om aantrekkelijke woningen rond het water te ontwikkelen.In onze bijeenkomst belichten we deze ontwikkelingen van toen tot nu. We ontvangen jullie op Katendrecht, de hipste woonwijk van Rotterdam. En één van de oudste en beruchtste havengebieden! Met de veerpont (OV kaart mee!) varen we naar Heijplaat, een tuindorp van begin 20ste eeuw. Ingesloten door de haven heeft dit een eigen karakter en waan je je ver van Rotterdam. Een rondleiding door dit tuindorp leidt naar de locatie voor de lezing. Allereerst zal Rene Onsia de geschiedenis van de stadshavens belichten. Daarna zal Ronald Prins vertellen hoe de gemeente de toekomst ziet van deze waardevolle gebieden in de stad.

Terug op Katendrecht sluiten we af met een rondleiding die laat zien hoe deze wijk van havengebied tot woonwijk is ontwikkeld, om hier de dag te beëindigen met een borrel en diner.

Anet Goemans en Rene Onsia zijn architect en hebben daarnaast een bedrijf dat rondleidingen en evenementen op het gebied van kunst, architectuur en cultuur organiseert (www.onsiagoemans.nl) Zij verzorgen de rondleidingen over Heijplaat en Katendrecht en vertellen over de geschiedenis van de stadshavens.
Ronald Prins is directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam en zal de lezing houden over de toekomstige ontwikkelingen van de stadshavens.

De boottocht is met een reguliere veerdienst. Kom op tijd en neem je OV-chipkaart mee!

Programma-overzicht

13.00 – 13.30  uur ontvangst bij Posse

13.48 – 14.01 uur boottocht naar Heijplaat (neem je OV-chipkaart mee!)

14.01 – 14.30 uur rondleiding Heijplaat door Anet Goemans & Rene Onsia

14.30 – 15.00 uur lezing geschiedenis Stadshaven door Rene Onsia

15.00 – 16.00 uur lezing toekomst stadshavens door Ronald Prins

16.00 - 16.30 uur pauze

16.46 - 17.00 uur boottocht naar Katendrecht

17.00 – 18.00 uur rondleiding Katendrecht door Anet Goemans & Rene Onsia

18.00 – 19.00 uur borrel bij Posse

19.00 – 21.00 uur diner bij Posse

 

Locatie en bereikbaarheid

Locatie ontvangst en borrel

Posse

Veerlaan 13

3072 AN Rotterdam

www.posse.nl

 

Locatie lezing

Alcorstraat 12

3089 PB Rotterdam

 

Kosten

Het middagprogramma exclusief de borrel kost € 10,-  per persoon. De middag met borrel en het aansluitende diner kost € 50,-per persoon. De borrel is voor eigen rekening. Bij het diner zijn twee consumpties inbegrepen

De boottocht is een reguliere veerdienst en moet individueel met een OV kaart worden betaald. 

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website. Meld een eventueel meekomende partner of andere gast ook aan via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra. Als je geen (kandidaat-)lid bent kun je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tot in augustus in een zomers en waterrijk Rotterdam!

 

Rene Onsia

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.