amsterdam

Architectuur gaat niet alleen over sterke, functionele of mooie gebouwen, om het maar met de woorden van Vitruvius te zeggen. Het leuke is dat architectuur vaak ook een verhaal vertelt. Met Genius gaan we op 29 oktober naar twee Amsterdamse verhalen opzoek.

 

Het Paleis op de Dam kent iedereen. Het is misschien niet het meest geliefde gebouw. Zo streng somber en vooral leeg als het aan de Dam staat. Maar bij nadere beschouwing toont het een onovertroffen ambitie en innovatie. Vondel had meer recht van spreken dan alleen maar chauvinisme toen hij het paleis het 8e wereld wonder noemde. Mooier nog: het verbeeld het verhaal over hoe en met welke principes Amsterdam en de Nederlanden na de 80 jarige oorlog opnieuw begonnen. Cees van Bladeren (Genius) vertelt dat verhaal in het Paleis.

Het tweede verhaal heeft ook Koninklijke allures. We gaan naar de anders gesloten Koninklijke Wachtkamer in het Centraal Station. Daar een verhaal over de visie van Pierre Cuypers op de Architectuur die hij als de moeder van alle kunsten beschouwde. Hoe het mogelijk is dat de architect van het Rijksmuseum, (een gebouw wat Willem III zo afzichtelijk vond dat hij het weigerde te openen) voor de vorst toch een wachtkamer bouwde. Noch wel in neogotiek. We krijgen van een professionele gids het verhaal te horen. 

Na de rondleidingen vindt er een borrel plaats bij De Hemelse Modder. Optioneel kan je ook blijven dineren.

We zien jullie graag in Amsterdam op de 29e! Het wordt genieten!

Programma-overzicht

14:00 Ontvangst cafe New York Filmacademy in de Beurs van Berlage (een snelle koffie)
14:15 Twee groepen van elk 20 personen vertrekken naar de Dam/Amsterdam CS
15:30 -16:00 wissel tussen Dam/Amsterdam CS
16:00 -17:00 tweede rondleiding Dam/Amsterdam CS
17:30 Borrel bij Hemelse Modder
19:00 Diner bij Hemelse Modder

 Locatie en bereikbaarheid

1) Verzamelen Amsterdam New York Film Academy in de Beurs van Berlage aan de Damrak zijde.

2) Borrel en Diner bij Restaurant Hemelse Modder, Oude Waal 11, 1011 BZ, Amsterdam

Alle locaties zijn vlakbij de Dam, de Nieuwmarkt en Centraal Station en het daar beschikbare openbaar vervoer en de parkeer garages.

Kosten

Deelname aan het programma is gratis voor leden. Neem wel je museum jaarkaart mee als je die hebt! De borrel is voor rekening van Genius. Het diner is € 35,- voor een drie gangen menu met keuze uit vlees vis of vegetarisch.

LET OP: Kies je zowel voor het middagprogramma als het diner, koop dan voor elk een apart ticket!

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website. Meld een eventueel meekomende partner of andere gast ook aan via de website. Als je geen (kandidaat-)lid bent kun je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.