29 september 2018 in Leeuwarden! Uniek is de kans om aandacht te besteden aan Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Uniek omdat het afwachten is wanneer opnieuw een Nederlandse stad of provincie dit project binnenhaalt.

Het programma kent 2 delen: zakelijk directeur John Bonnema zal een inleiding houden over ontstaan, binnenhalen, uitwerken en realiseren van dit grootschalige en veelzijdige project. De 2e helft van de middag bezoeken de speciale tentoonstellingen in het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. Let op: de inschrijving eindigt al op 20 september!

 

Het binnenhalen en realiseren van het project Culturele Hoofdstad vergt een lange aanloop en lange adem. Over dit spannende ' avontuur' zal John Bonnema ons vertellen. Hij is verantwoordelijk voor o.a.fondsenwerving, projectmanagement, monitoring en evaluatie. Hij hecht groot belang aan het versnellen van de structurele beweging (van onder op) gericht op sociale, economische en culturele versterking van Friesland.

Na een uitgebreide lunch bezoeken we de speciaal georganiseerde tentoonstellingen Escher op Reis en de veelgeprezen tentoonstelling Phantom Limb, in het Fries Museum, resp.Made in Holland: 400 jaar wereldmerk, van Delfts Blauw tot Dutch Design, in het Keramiekmuseum Princessehof. 

Museum Jaarkaart of niet? Dit werkt door in de deelnemersprijs. Kies de module die op jou van toepassing is. MKJ- bezitters, neem de kaart mee, anders wordt het ter plekke bijbetalen. Geef bij opgave aan welk museum je wilt bezoeken.

We sluiten af met een aangeklede borrel en een diner.

Genius biedt met dit programma gelegenheid te maken met een onderwerp waarmee je anders niet in aanraking komt. Kom ervoor naar Leeuwarden!

Programma

11:30u: ontvangst in Blokhuispoort, Informatiecentrum Leeuwarden Culturele Hoofdstad

12:00u: inleiding

13:15u: lunch, Blokhuispoort, de Bak

Tussen 14:00u en 15:00u entree musea (bloktijden)

17:00u: borrel, Blokhuispoort, Proefverlof

18:00u: diner, Blokhuispoort, Proefverlof

Locatie en bereikbaarheid

Blokhuispoort
Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden
www.blokhuispoort.nl

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911BS Leeuwarden
www.friesmuseum.nl

Princessehof
Grote Kerkstraat 9
8911BZ Leeuwarden
www.princessehof.nl

De locaties liggen op loopafstand van het station

Kosten

Het middagprogramma inclusief borrel kost 15e, de middag met borrel en het aansluitende diner kost 48e, mits in bezit van een MJK. Voor degenen zonder een MJK komt de normale entreeprijs erbij, t.w. 13e. Bij de borrel zijn inbegrepen 2 drankjes en hapjes, de overige drankjes en de drankjes bij het diner zijn voor eigen rekening.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.