augustus 2 2018

Schiedam is een verborgen parel in de Randstad. Een mooi oud centrum, vele molens en een grootse traditie voor het stoken van jenevers. Wist je dat de Engelse Gin is gebaseerd op de Nederlandse jenevers?

 

Op deze dag maken we kennis met de mooie binnenstad van Schiedam, leren we over het stoken van jenevers, en uiteraard gaan we ook uitgebreid proeven!

Voor de liefhebbers beginnen we cultureel met het bezoek aan het Stedelijk Museum, dat een mooie COBRA-collectie heeft. En ter afsluiting is ook nog eens het Jeneverfestival in de haven!

Jenevermuseum

Het Jenevermuseum ligt in het hart van brandersstad Schiedam, aan de prachtige Lange Haven. Sinds 1996 is het museum gevestigd in de voormalige branderij en distilleerderij van P. Melchers.

Bij een bezoek aan het Jenevermuseum stap je letterlijk in de wereld van de jeneverindustrie. Je maakt kennis met de ontstaansgeschiedenis van jenever: van medicinaal drankje tot hippe gin. En met de export en de rol van de VOC. Ook zie je hoe jenever invloed uitoefende op de glasindustrie en de grafische sector. Veel bijzondere etiketten en affiches zijn bewaard gebleven!

Museummolen De Walvisch

Museummolen en molenwinkel De Walvisch bevindt zich in het Museumkwartier van Schiedam. Net als het Jenevermuseum, dat letterlijk aan de overkant van de Lange Haven ligt. Je brengt dus gemakkelijk een bezoek aan beide locaties! 

De kosten bedragen 17 euro per persoon. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met Leon Hombergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Neem je eigen museumjaarkaart mee: de entree’s moet je zelf betalen (met MJK is de entree gratis).

Aanmelden kan tot 23 augustus. Max.inschrijvingen bedraagt 25.

Programma

11.00 Bezoek Stedelijk Museum Schiedam, met een mooie COBRA-collectie ( Eigen gelegenheid) 
13.00 Ontvangst met koffie/thee in de Walvisch 
14.30 Bezoek Museummolen de Walvisch 
14.15 Bezoek Jenevermuseum 
15.30 Stadswandeling met een gids 
17.00 Jeneverproeverij in jenevercafe het Spul (7 shots) 
18.30 Facultatief Diner in de Noordmolen/* 
20.30 Bezoek jeneverfestival in de haven 

* Borrel en diner is niet inbegrepen. Laat even weten of je geïnteresseerd bent om gezamenlijk ergens te gaan borrelen/eten, zodat we een restaurant kunnen reserveren.

Locatie en bereikbaarheid

Lange Haven 74 
3111 CH Schiedam 
T 010-2469676 

Parkeren kan o.a. in Interparking ABC Kreupelstraat 27 3111NL, op tien minuten loopafstand. Met de tramlijnen 21 & 24 is de Lange Haven goed bereikbaar

Kosten 

€ 17,- per persoon Neem je eigen MJK mee; de entrees zijn voor eigen kosten. Facultatief: borrel en diner zijn niet inbegrepen. Laat even weten of je geïnteresseerd bent om gezamelijk te gaan borrelen/eten bij Leon Hombergen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.