Film- en televisiemakers kennen we. Bioscopen en omroepen ook. Maar er is nog een pijler in de mediawereld: distributie. Hier worden alle deals gemaakt die nodig zijn om film of televisie gezien te krijgen. En juist hier verandert vandaag de dag veel.

Jonge kijkers laten het witte doek vaak links liggen, behalve voor de lawaaiigste blockbusters. Piraterij bloeit als films niet makkelijk of snel beschikbaar zijn. Reuzen als Netflix en Amazon beloven filmmakers budget én een publiek (maar ook artistieke onafhankelijkheid?). Daarom rijst de vraag of ons oude filmhuis met zijn Cinevillepas nog wel de garantie is dat we het beste te zien krijgen. Hoe krijgen we in de toekomst te zien wat we graag willen zien? En is er ook een LHBT-belang?

Op 27 oktober 2018 praten we hierover met een distributeur (picl.nl) en de filmmaker Niels Bourgonje die de prijs voor beste korte film op het San Diego LGBT Film Festival FilmOut won, in een panel- en zaaldiscussie in EYE. We kijken naar zijn 'Turn it Around’ en er is gelegenheid de Ryoji Ikeda-tentoonstelling te bekijken. Vanaf 17u is er een borrel en diner in de Tolhuistuin (op loopafstand van EYE).

Locatie: EYE Amsterdam en Tolhuistuin
Prijs: Voor het middagprogramma incl borrel 20€; blijf je ook mee eten in de Tolhuistuin vragen we 50€ als bijdrage.
Aanmelden liefst zo snel mogelijk maar kan uiterlijk tot 24 oktober 2018. Vragen? Willem Pool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Henk Linde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma

14.00 ontvangst in EYE
14.45 paneldiscussie met distributeer en Niels Bourgonje onder leiding van Fred vd Drift
15.45 pauze
16.00 presentatie streaming site en vertoning korte film ‘Turn it Around’
17.00 tentoonstellingsbezoek EYE op eigen kosten en borrel in Tolhuistuin
18.00 diner in Tolhuistuin
20.30 einde

Locatie en bereikbaarheid

Locatie:
EYE: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
www.eyefilm.nl
Tolhuistuin: IJpromenade 2 te Amsterdam
www.tht.nl

Openbaar vervoer: EYE ligt recht tegenover Amsterdam Centraal Station. Bij aankomst op het station neem je de uitgang aan de IJzijde, vanaf daar vertrekken de ponten richting Buiksloterweg. 
Auto: er is een parkeergarage onder de A'DAM Toren 24/7 beschikbaar. Deze kost € 3 per uur. Let op, er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar.

Kosten

Het middagprogramma incl borrel kost 20€ per persoon. Dit is incl 2 consumpties (bijvoorbeeld koffie, thee, wijn of bier). De middag met borrel en het aansluitende diner kost 50€ per persoon; dit is incl 3 drankjes.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.