lets talk about chemseks

Twee taboes op één middag, bij Genius doen we het niet voor minder. Mensen doen lacherig over het fenomeen seksverslaving, maar het is een probleem dat (nog) weinig aandacht krijgt in de gay scene. Daarmee samenhangend is de opkomst van chemseks: gebruik van drugs tijdens seks. Twee experts en een gebruiker vertellen zaterdagmiddag 23 februari in de Amsterdamse boekhandel Scheltema over nieuwe ontwikkelingen rond termen als ‘party & play’ en ‘parTy’.

Alles wat je niet durfde vragen over seksverslaving of het gebruik van crystal meth tijdens seks wordt beantwoord op zaterdagmiddag 23 februari op de bovenste verdieping van Boekhandel Scheltema op de Amsterdamse Rokin. Dineren in De Brakke Grond na afloop.

Hoogleraar John de Wit van de Universiteit Utrecht heeft onderzoek gedaan naar seksverslaving bij gays. In hoeverre hangt die samen met de opkomst van chemseks? Hij praat daarover vanaf 14.10 uur.

Tweede spreker is Sjef Pelsser vanaf 15.25 uur. De medewerker van Chemsex team Mainline Amsterdam, praat bij genius over MSM en het gebruik van drugs in een seksuele setting. Denk aan GHB, crystal meth en het injecteren van drugs (slammen). Chemseks-liefhebbers vinden elkaar via datingsites op zoektermen als ‘high & horny’, ‘party & play’ en veel meer. Sjef Pelsser vertelt over zijn ervaringen, de verkrijgbaarheid van drugs en hoe je er eventueel weer vanaf kunt komen.

Programma
13.30 uur ontvangst met koffie en thee, fris en een koekje
14.00 uur Inleiding door Han Geus
14.10 uur Sexverslaving en chemsex in de homogemeenschap (onderzoeksresultaten) – Prof..dr. J.B.F. (John) de Wit, hoogleraar sociale wetenschappen, Universiteit Utrecht
15.00 uur pauze met koffie, thee, fris en een koekje
15.25 uur Chems in de gayscene - Sjef Pelsser, Chemsex team Mainline Amsterdam
16.15 uur discussie
17.00 uur borrel ter plekke (fris, witte en rode wijn, hapjes)
18.30 uur diner in de Brakke Grond (max 20 pers.)
21.00 uur einde

Locatie en bereikbaarheid
Boekhandel Scheltema, bovenste verdieping, Rokin 9, 1012 KK Amsterdam. Bereikbaar met de metro. https://www.scheltema.nl

Kosten
Het middagprogramma inclusief koffie/thee/ borrel kost 10 euro per persoon. De middag met borrel en het aansluitende diner kost 35 euro per persoon. Drank tijdens diner voor eigen rekening.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.