Actueel

Psychopathie, crimineel gedrag, en strafrecht

Iedere keer als we worden geconfronteerd met een afschuwelijke moord, verkrachting of een afrekening in het criminele circuit, slaan de verbijstering en de verontwaardiging toe. Rechtszaken tegen dergelijke moordenaars en criminelen krijgen veel aandacht; de emoties lopen hoog op. Wat is er met dergelijke types aan de hand? Is de strafmaat wel hoog genoeg? Moeten we ze niet voor altijd ‘opbergen’?

Tussen Kunst & Kitsch (uitverkocht)

Op zondag 27 oktober as. organiseert Genius IG Kunst en Cultuur een unieke activiteit: Genius 1e Kunst & Kitsch bij Bastings Antiquairs in Oss! Het uniek karakter hiervan doet afstanden overbruggen.

De Synagoge Enschede De Ramp

We gaan naar Enschede, naar één van de allermooiste religieuze gebouwen van ons land: de Synagoge van Karel de Bazel.

Wandeling en rondleiding 24 augustus

Op 24 augustus gaan we met naar het Buitenmuseum Van Eesteren en maken een 1,5 uur durende wandeling met een gids (gevoelsgenoot) door de tuinstad Slotermeer in Amsterdam. Hier is de invloed van het Bauhaus op veel plekken zichtbaar.

PINK Borrel

Op de laatste dag van Pride organiseert Genius een PINK borrel met inhoud. Je wordt vanaf 15:30 uur ontvangen met een glas Cava in het (P)INK Hotel, waar om 16:00 uur een groepsgesprek met Pride Ambassadeur en spreker Hans Verhoeven start.

Fietstocht Vecht en vechtplassen & bezoek buitenplaats

Op zondag 28 juli 2019 organiseert de IG Outdoor een fietstocht door de Gooi- en Vechtstreek en bezoek buitenplaats Gooilust.

ARTZUID Amsterdam Sculptuur Biënnale 2019

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert in ‘de Tuin van Amsterdam Zuid’ langs een 2,5 km lange wandeling moderne, hedendaagse figuratieve kunst.

Samuel Levie over duurzame voeding

Op zaterdag 25 mei as. organiseert Genius IG Culinair een leerzame én smakelijke bijeenkomst over voeding en duurzaamheid bij worstenmakerij Brandt & Levie.

Rondleiding Kasteel Duivenvoorde & Oranje borrel

Op ZONDAG 28 april bezoeken we kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten. Maar het is helaas wie het eerst komt wie het eerst maalt! Gelet de beperkte capaciteit van de rondleiding in het kasteel is de groepsgrootte maximaal 30 personen.