Interessegroep Architectuur & Geschiedenis

Met Architectuur & Geschiedenis zijn we een nog jonge IG van leden die belangstelling hebben voor bouwkunde, ongeacht uit welke tijd die stamt. Geschiedenis is een onlosmakelijk onderdeel om architectuur in zijn (sociale) context te plaatsen, dus het gaat ons om beiden.

We organiseren voor onze IG-groep drie keer per jaar bezoeken aan architectonisch interessante gebouwen of steden en zorgen voor het verhaal dat daarbij hoort. Zo hebben we de Burcht van Berlage (Diamantbewerkersvakbond) bezocht, het Rietveldhuis in Utrecht, het Schiedam van de classisist Giudici, en reden we per fiets rond door Den Haag, om te zien welke sporen Berlage in de hofstad heeft achtergelaten. Uiteraard kaarten we altijd na aan de borreltafel.

Jaarlijks organiseren we één van de maandbijeenkomsten van Genius. Dat levert alweer een aardig serietje op: Paleis op de Dam en de Koninklijke Wachtkamer in Amsterdam CS; de stadsontwikkeling van Arnhem met Stadhuis (1960) en het Nieuwe Station (2016). Met Genius kom je op plekken, die voor anderen gesloten blijven…

Gelukkig is er nog heel veel om te zien en dus veel gelegenheid om elkaar te treffen. We komen gemiddeld zo’n drie keer per jaar bij elkaar. Op dit moment zijn we met een kleine 20 personen. Genoeg, maar er kunnen altijd architectuurliefhebbers bij!

Contactpersoon: Cees van Bladeren; c.vanbladeren@gmail.com; 06-10864380

Een keer langskomen?

Genius is een informeel netwerk voor homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Al meer dan 25 jaar gaan we op pad voor onze maandelijkse activiteiten, waarbij we inhoud en verdieping combineren met gezelligheid. We zoeken altijd nieuwe leden! Kom een keer langs als introducee op een event (meestal laatste zaterdag of zondag van de maand) en kijk of je een klik voelt met onze leden. Mail naar onze secretaris@genius.nl

Lid worden?

Maak kennis met Genius. Je betaalt nog geen contributie maar kunt zes maanden lang alle activiteiten, borrels en diners bezoeken. Zo leer jij de vereniging kennen. je kunt ook samen met leden naar de film of een speciale expositie bezoeken. De Commissie Nieuwe Leden ondersteunt je daarbij. Heb je na dat halve jaar zin om lid te worden, dan kan dat hier.