IG Natuur en Outdoor organiseert in het Groene Hart van Nederland op de langste rivier van Nederland, De Linge, een sportieve tocht.

De Linge is een ongekend mooie rivier die niet al te druk bevaren wordt en waarvan de stroming goed te overwinnen is. De rivier loopt door de Betuwe en langs vele middeleeuwse stadjes. We verzamelen in Leerdam.

TIP 1.: Als je nog nooit in Leerdam bent geweest is het aan te bevelen om eerder te komen en het Nationaal Glas museum (info@nationaalglasmuseum.nl)te bezoeken op loopafstand van ons verzamelpunt.

In het kort:

Verzamelpunt: Restaurant: “de Beren”, Veerstoep 1, 4142LA Leerdam. Tel 0345744140

Naast het restaurant is gratis parkeergelegenheid.

Tijdstip: tussen 12.00 en 13.00 voor een lunch

Tip 2. Kom op tijd want het uitserveren van de lunch kan bij mooi weer enige tijd duren. We hebben 2 tafels gereserveerd op het mooiste gedeelte van het terras aan het water.

Om 13.00 na instructie inschepen in de kajaks of Canadese kano’s. De steiger van de kanoverhuurder is naast het restaurant.

Bij de opgave vermelden of je een kajak of een Canadese kano wil. Hier zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Voor het verschil zie www.kano.nl

Je krijgt een waterdichte ton mee voor waardevolle spullen. In eigen tempo stroomopwaarts kanoën naar Gallicum (ongeveer 8 km)

Tip 3. Kijk goed uit want ergens op de route krijg je aan de wal een versnapering aangeboden.

In Gallicum krijg je een fiets en een routekaart om terug te fietsen naar het beginpunt.

Om ongeveer 17.00 zijn we terug in De Beren voor de borrel. (2 drankjes inbegrepen)

Daarna 3 gangen menu (hopelijk op het terras)

Het menu bestaat uit een keuze van 6 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 5 nagerechten. Je keuze wordt aan de tafel opgenomen. Drankjes voor eigen rekening.

Tip 4. Neem droge kleren mee en een handdoek voor het geval dat je onverhoopt te water raakt.

Programma

12.00 – 13.00 lunch restaurant “de Beren” Veerstoep 1 , 4142LA Leerdam.
13.00 Instructie kano varen en inschepen.  In eigen tempo 8 km kanoën naar Gallicum en terug op de fiets naar restaurant “de Beren” Onderweg rustplaats met versnapering.
17.00 Borrel .
18.00 – 20.00 Drie gangen diner in de “de Beren

Locatie en bereikbaarheid

Er is een Arriva trein of bus verbinding met Leerdam. Het station is op loopafstand van de verzamelplaats.
Aarzel niet om andere deelnemers te vragen of je mee kan rijden.

Kosten

Deelname aan het gehele programma kost €37,50
Deelname aan alleen het middagprogramma en de borrel kost €15,00

Een keer langskomen?

Genius is een informeel netwerk voor hoger opgeleide homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Al meer dan 25 jaar gaan we op pad voor onze maandelijkse activiteiten, waarbij we inhoud en verdieping combineren met gezelligheid. We zoeken altijd nieuwe leden! Kom een keer langs als introducee op een event (meestal laatste zaterdag van de maand) en kijk of je een klik voelt met onze leden. Mail naar onze secretaris@genius.nl

Lid worden?

Maak kennis met Genius. Je betaalt nog geen contributie maar kunt zes maanden lang alle activiteiten, borrels en diners bezoeken. Zo leer jij de vereniging kennen. je kunt ook samen met leden naar de film of een speciale expositie bezoeken. De Commissie Nieuwe Leden ondersteunt je daarbij. Heb je na dat halve jaar zin om lid te worden, dan kan dat hier.