Hilversum: radiostad. Tot in Amerika kennen ze de naam van de zender op de radio. Dat heeft de plaats geen windeieren gelegd. Het heeft, toeval of niet, het mooist denkbare Raadhuis gekregen en daaromheen ook een hele stadsontwikkeling van Studio’s en Villa’s. We gaan kijken en op zoek naar de vraag waarom eigenlijk Hilversum?

We verzamelen in het Raadhuis. Dan onder leiding van de deskundige gidsen van het Dudok Architectuur Centrum gaan we te voet langs de ‘spin off’ van Hilversum radiostad en de invloed die Dudok daar op had. Monumentale villa’s en nieuw zakelijke omroep studio’s. We gaan horen wat Hilversum tot Hilversum gemaakt heeft.

Na de rondwandeling komen we terug in het Raadhuis, het wonder van Willem Dudok dat hij na meer dan 15 jaar ontwerpen in 1931 kon bouwen. Het werd wereldberoemd en nog steeds is te zien waarom. Geen gevel is gelijk, geen symmetrie maakt het voorspelbaar. Toch is het monumentaal en tegelijk het vrolijkste meest jazzy gebouw wat Nederland kent. Het Dudok Architectuur Centrum verzorgt de rondleiding.

Na afloop een korte wandeling naar het centrum voor de borrel en het dineren bij Meddens.

Programma

13:30 – 14.00 verzamelen – koffie. Raadhuis, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum
14.00 – 15:30 Rondwandeling Omroephistorie en Gooise villa’s
15:30 – 17:00 Rondleiding Raadhuis
17:15 – 18:30 Borrel bij Meddens (Kerkstraat 112, 1211 CS Hilversum)
18:30 – 20:30 Diner bij Meddens

Locatie en bereikbaarheid

Raadhuis Hilversum Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum
Meddens Kerkstraat 112, 1211 CS Hilversum

Kosten

Rondleidingen en een borrel € 16,-
Diner € 35,-

Locatie en bereikbaarheid

Raadhuis Hilversum Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum
Meddens Kerkstraat 112, 1211 CS Hilversum

  • ca 15 minuten lopen vanaf Hilversum station,
  • er zijn verschillende bussen ca 15 min reistijd
  • eventueel OV fiets

Parkeren in omgeving stadhuis beperkt  (ca € 2,60/ u geen garanties).

Kosten

Rondleidingen en een borrel € 16,-
Rondleidingen en een borrel en diner €51,-

Een keer langskomen?

Genius is een informeel netwerk voor hoger opgeleide homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Al meer dan 25 jaar gaan we op pad voor onze maandelijkse activiteiten, waarbij we inhoud en verdieping combineren met gezelligheid. We zoeken altijd nieuwe leden! Kom een keer langs als introducee op een event (meestal laatste zaterdag van de maand) en kijk of je een klik voelt met onze leden. Mail naar onze secretaris@genius.nl

Lid worden?

Maak kennis met Genius. Je betaalt nog geen contributie maar kunt zes maanden lang alle activiteiten, borrels en diners bezoeken. Zo leer jij de vereniging kennen. je kunt ook samen met leden naar de film of een speciale expositie bezoeken. De Commissie Nieuwe Leden ondersteunt je daarbij. Heb je na dat halve jaar zin om lid te worden, dan kan dat hier.