Wij zijn Genius

Genius is een informeel netwerk voor homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Genius staat voor verdieping, verbreding en verbinding.

Ooit begonnen we als vriendenclub, werden vervolgens een netwerkvereniging voor hoogopgeleide professionals, maar dat veranderde bijna ongemerkt in een landelijke groep actieve homomannen, die maandelijks bij elkaar komt voor een speciale activiteit. Veel leden helpen mee onze maandelijkse events te organiseren.

Bijzondere activiteiten op unieke locaties

Iedere maand organiseert een groep Genius-leden een speciale bijeenkomst, van kanoën op de Linge, bezoek aan en koken bij een aspergekweker tot een rondleiding op het Paleis op de Dam en een lezing over de laatste ontwikkelingen in aidspreventie. Die maandelijkse samenkomsten trekken nieuwsgierige homomannen die met open vizier kijken naar veranderingen in samenleving, politiek, kunst en cultuur.

Genius is een inhoudelijke club, we zitten nooit om gespreksonderwerpen verlegen en proberen elkaar te verrassen. Dat combineren we altijd met entertainment, een borrel of diner. Dankzij Genius kom je op plekken, die voor anderen gesloten blijven…

Chocoladeproeverijen en boottochten doen we ook, maar – eerlijk is eerlijk – de nadruk ligt bij ons op interessante activiteiten, die elke keer op een andere plek plaatsvinden. Dat houdt de boel fris en verrassend. Een borrel en eventueel een etentje horen daar ook bij.

Actueel

Wederopbouw: Architectuur keuzes in Rotterdam

IG Architectuur en Geschiedenis staat stil bij 75 jaar bevrijding en wel in Rotterdam.

Luther Museum en borrel in Taboo

Wist je dat in de 17e eeuw een vijfde van de Amsterdamse bevolking Luthers was?

Aankomende activiteiten

Za 21 december: Kerstdiner, restaurant Woods in Leiden
Za 25 januari: Nieuwjaarsborrel in galerie Roger Katwijk in Amsterdam
Za 22 februari: ALV in LAB 111 in Amsterdam

Interessegroepen

Zoveel leden, zoveel interesses. Genius heeft een aantal subgroepen, ook wel Interessegroepen (IG’s) genoemd. Een IG, bestaande uit vijf tot dertig leden, organiseert eigen informele bijeenkomsten. Soms maandelijks (IG Film & Meer), maar meestal 3 tot 4 keer per jaar, zoals IG Kunst & Cultuur en IG Culinair.

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod. Van culinaire hoogstandjes tot interessante rondleidingen of filmfestivals. Een IG organiseert bovendien eenmaal per jaar de maandelijkse Geniusactiviteit voor alle leden.

Mocht je tussen de bestaande 6 interessegroepen niet jouw vakgebied, passie of obsessie herkennen: er is altijd ruimte voor het opzetten van een eigen interessegroep!

Een keer langskomen?

Genius is een informeel netwerk voor homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Al meer dan 25 jaar gaan we op pad voor onze maandelijkse activiteiten, waarbij we inhoud en verdieping combineren met gezelligheid. We zoeken altijd nieuwe leden! Kom een keer langs als introducee op een event (meestal laatste zaterdag of zondag van de maand) en kijk of je een klik voelt met onze leden. Mail naar onze secretaris@genius.nl

Lid worden?

Maak kennis met Genius. Je betaalt nog geen contributie maar kunt zes maanden lang alle activiteiten, borrels en diners bezoeken. Zo leer jij de vereniging kennen. je kunt ook samen met leden naar de film of een speciale expositie bezoeken. De Commissie Nieuwe Leden ondersteunt je daarbij. Heb je na dat halve jaar zin om lid te worden, dan kan dat hier.