Twee taboes op één middag, bij Genius doen we het niet voor minder. Mensen doen lacherig over het fenomeen seksverslaving, maar het is een probleem dat (nog) weinig aandacht krijgt in de gay scene. Daarmee samenhangend is de opkomst van chemseks: gebruik van drugs tijdens seks. Twee experts en een gebruiker vertellen zaterdagmiddag 23 februari in de Amsterdamse boekhandel Scheltema over nieuwe ontwikkelingen rond termen als ‘party & play’ en ‘parTy’.

In het kort:

– Organisatie: IG Gezondheid
– Datum: zaterdag 23 februari 2019
– Tijd: 13:30 – 17:00
– Locatie: Boekhandel Scheltema, Amsterdam
– Diner: optioneel vanaf 18:30 bij de Brakke Grond
– Kosten: € 10,- (middagprogramma), € 35,- (middagprogramma en diner)

Alles wat je niet durfde vragen over seksverslaving of het gebruik van crystal meth tijdens seks wordt beantwoord op zaterdagmiddag 23 februari op de bovenste verdieping van Boekhandel Scheltema op de Amsterdamse Rokin. Dineren in De Brakke Grond na afloop.

Hoogleraar John de Wit van de Universiteit Utrecht heeft onderzoek gedaan naar seksverslaving bij gays. In hoeverre hangt die samen met de opkomst van chemseks? Hij praat daarover vanaf 14.10 uur.

Tweede spreker is Sjef Pelsser vanaf 15.25 uur. De medewerker van Chemsex team Mainline Amsterdam, praat bij genius over MSM en het gebruik van drugs in een seksuele setting. Denk aan GHB, crystal meth en het injecteren van drugs (slammen). Chemseks-liefhebbers vinden elkaar via datingsites op zoektermen als ‘high & horny’, ‘party & play’ en veel meer. Sjef Pelsser vertelt over zijn ervaringen, de verkrijgbaarheid van drugs en hoe je er eventueel weer vanaf kunt komen.

Programma

13.30 uur ontvangst met koffie en thee, fris en een koekje
14.00 uur Inleiding door Han Geus
14.10 uur Sexverslaving en chemsex in de homogemeenschap (onderzoeksresultaten) – Prof..dr. J.B.F. (John) de Wit, hoogleraar sociale wetenschappen, Universiteit Utrecht
15.00 uur pauze met koffie, thee, fris en een koekje
15.25 uur Chems in de gayscene – Sjef Pelsser, Chemsex team Mainline Amsterdam
16.15 uur discussie
17.00 uur borrel ter plekke (fris, witte en rode wijn, hapjes)
18.30 uur diner in de Brakke Grond (max 20 pers.)
21.00 uur einde

Locatie en bereikbaarheid

Boekhandel Scheltema, bovenste verdieping
Rokin 9
1012 KK Amsterdam
Bereikbaar met de metro
https://www.scheltema.nl

Kosten

Het middagprogramma inclusief koffie/thee/ borrel kost 10 euro per persoon. De middag met borrel en het aansluitende diner kost 35 euro per persoon. Drank tijdens diner voor eigen rekening.

Inschrijven

Leden en kandidaat-leden van kunnen zich registreren.

  1. Via het menu kan je jezelf inloggen (als je nog niet bent ingelogd)
  2. Ga via de knop in het linkermenu (of via het menu onder “MijnGenius”) naar “Aanmelden activiteiten
  3. Vind deze activiteit in de lijst en klik op de button “Inschrijven via Eventbrite”
  4. Je wordt naar Eventbrite geleid waar je kan inschrijven en, mits van toepassing, kunt betalen.

Een keer langskomen?

Genius is een informeel netwerk voor hoger opgeleide homomannen. Ons doel: ontplooiing en vriendschappelijke contacten. Al meer dan 25 jaar gaan we op pad voor onze maandelijkse activiteiten, waarbij we inhoud en verdieping combineren met gezelligheid. We zoeken altijd nieuwe leden! Kom een keer langs als introducee op een event (meestal laatste zaterdag van de maand) en kijk of je een klik voelt met onze leden. Mail naar onze secretaris@genius.nl

Lid worden?

Maak kennis met Genius. Je betaalt nog geen contributie maar kunt zes maanden lang alle activiteiten, borrels en diners bezoeken. Zo leer jij de vereniging kennen. je kunt ook samen met leden naar de film of een speciale expositie bezoeken. De Commissie Nieuwe Leden ondersteunt je daarbij. Heb je na dat halve jaar zin om lid te worden, dan kan dat hier.