Genius maakt graag kennis met enthousiaste LGBT'ers. Het doel van Genius is het opbouwen en onderhouden van een netwerk van zakelijke en vriendschappelijke contacten. Genius blijkt voor veel leden een belangrijke schakel te zijn tussen werk en privéleven. Onze leden zien hun werk als belangrijk onderdeel van hun leven en maken ook deel uit van de LGBT+ community. Genius biedt een platform om deze beide zaken met elkaar te verbinden, jezelf te ontplooien, ervaringen uit te wisselen, nuttige contacten te leggen en je vrienden- en kennissenkring uit te breiden.

Waarom lid worden?
Genius heeft heel veel te bieden. Er zijn tal van activiteiten. Zo is er elke laatste zaterdag van de maand een programma, meestal een middag rondom een thema, gevolgd door een diner. Deze programma’s worden georganiseerd door onze zogenaamde interessegroepen. Elke interessegroep organiseert jaarlijks een programma. Maar er zijn veel meer activiteiten zoals borrels, architectuurrondleidingen, theaterbezoek, ons vijf-jaarlijkse lustrum en verschillende reizen. Je begrijpt: Genius kan enkel bestaan bij de gratie van actieve leden. We sporen nieuwe leden dan ook aan zich actief in te zetten binnen de vereniging.

Kennismakingsperiode
Als je geïnteresseerd bent kan je met de vereniging kennismaken. Je betaalt dan nog geen contributie maar wel de gebruikelijke bijdrage per activiteit. Deze periode staat in het teken van wederzijdse kennismaking, jij leert de vereniging kennen en de vereniging jou. De Commissie Nieuwe Leden zorgt ervoor dat jij het beste kan halen uit deze periode zodat je je lidmaatschap met een vliegende start kan beginnen. De aanmelding begint bij het invullen van een formulier (zie hieronder: “ meld je aan”). Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je een welkomstmail met nadere informatie. Je ontvangt dan ook alle uitnodigingen voor activiteiten die door Genius worden georganiseerd.

Wat wordt er van je verwacht?
Van een nieuw lid wordt het volgende verwacht.

Werk- en denkniveau
Genius is een vereniging LGBT'ers met minimaal een HBO werk- en denkniveau. Wij verwachten dat (kandidaat-)leden een HBO- of academische opleiding hebben gevolgd en met succes hebben afgerond.

Deelname aan activiteiten
Tijdens je kennismakingsperiode ontvang je van Genius uitnodigingen voor het bijwonen van de activiteiten. Het is de bedoeling dat je tijdens deze proefperiode minimaal twee keer een programma bijwoont. Deze zijn vrijwel altijd op de laatste zaterdag van de maand.

Actieve inbreng
Tevens wordt van je verwacht dat je in die periode minimaal één keer meewerkt aan de organisatie van een activiteit (borrel, zaterdagactiviteit, e.d.) of op een andere wijze een bijdrage levert (tekst voor de website, bijdragen voor social media, nieuwsbrief e.d.). Voor deelname aan een van de activiteiten kan je je wenden tot de activiteitencommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of tot een van de interessegroepen. Een opsomming van de interessegroepen met hun e-mailadres vind je op onze website evenals een overzicht van de geplande activiteiten.

Als je de kennismakingsperiode doorlopen hebt, je voldoet aan bovenstaande criteria en je lid wilt worden, dan kan je daartoe een verzoek sturen naar de Commissie Nieuwe Leden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie zijn onze leden?
Onze vereniging bestaat momenteel uit ruim 200 leden uit alle delen van het land. Leeftijden lopen uiteen van eind twintig tot in de zeventig. De beroepsachtergrond wisselt sterk: variërend van management consultant tot schouwburgdirecteur en van medisch specialist tot advocaat of architect. Genius-leden kenmerken zich door een open/actieve houding en betrokkenheid. Zij vinden het leuk en belangrijk hun (professionele) deskundigheid in te zetten ten behoeve van de andere leden.

Wat zijn de kosten?
De contributie wordt elk jaar tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) vastgesteld. Voor 2017 is dat € 140,-. Kandidaat-leden die in de loop van een jaar lid worden, betalen een evenredig deel. 

De zaterdagprogramma’s kosten maximaal € 50,- voor een middag- en avondprogramma met diner. Het middagprogramma is meestal rond € 15,- en ook los bij te wonen. Voor de overige activiteiten wordt veelal een kleinere bijdrage gevraagd of zijn zelfs kosteloos.

Beëindiging van het lidmaatschap
Mocht je onverhoopt jouw Genius-lidmaatschap willen opzeggen, dan dien je dat uiterlijk een maand voor het ingaan van het nieuwe lidmaatschapsjaar te doen, oftewel vóór 1 december (zie art. 7 lid 3 van de statuten, zie Genius_Statuten.pdf

. Je kunt jouw lidmaatschap eenvoudig per email opzeggen, namelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meld je aan als proef-lid
Ben je geïnteresseerd in Genius, meld je dan aan als proef-lid en ga naar het aanmeldformulier.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.